3/18 칼리타 155 웨이브 드립으로 시작 [Start with kalita 155 Wave Drip]
안녕하세요. GTH 입니다.
3월 18일 오늘 날씨는 화창한 봄날입니다.
하지만 내일부터는 태풍급 강풍이 분다고 하니 바람에 의한 피해 없으시길 바랍니다.
오늘은 따뜻한 날씨만큼 커피 마시기 좋아서 칼리타 155 웨이브 드립을 내려보았습니다.
칼리타 155웨이브 드립에 대한 설명은 아래 포스팅을 참고해 주세요.
Hi Guys~ this is GTH.
March 18th, today is a sunny spring day.
However, there will be a typhoon-like wind from tomorrow, so I hope you don't suffer damage from the wind.
Today, I lowered the 155 wave drip of Kalita because I like to drink coffee as much as warm
Please refer to the posting below for an explanation of the Kalita 155 Wave drip.
■ 원두 계량 [ beans metering ]
오늘의 원두는 케냐 AA 입니다.
지인분께서 직접 로스팅 한 원두를 주셔서 맛있게 마시고 있습니다.
저울에 원두 20g을 계량한 후에, 그라인더로 곱게 분쇄해 줍니다.
Today's beans are Kenya's AA.
My acquaintance gave me a pair of roasting beans, so I'm enjoying them.
Measure 20g of beans on a scale and grind them finely with a grinder.
■ 드리퍼에 원두 담기 [ Dripping the beans in a Dripper ]
칼리타 155 웨이브 드리퍼에 필터를 넣고, 원두를 넣어줍니다.
원두를 평탄화 시키기 위해 드리퍼를 조심히 흔들어주니 커피향이 은은히 퍼져나옵니다.
물을 붓기 전에 퍼지는 커피의 프레그런스 향이 아주 좋습니다.
Put a filter on the Kalita 155 wave dropper and add the beans.
To flatten the beans, shake the dribers carefully, and the coffee scent spreads out gently.
The pregrance of the coffee that spreads before pouring water is very good.
■ 추출 시작 [ Starting Extraction ]
커피 서버에 드리퍼를 올려놓고, 뜨거운 물을 준비합니다.
Place the dribbling on the coffee server and prepare hot water.
뜨거운 물을 붓고 커피를 추출합니다.
뜨거운 물과 커피가 만나면서 발산하는 아로마향이 향수를 뿌린듯 방안을 채웁니다.
또한 드리퍼의 커피는 마치 해바라기꽃을 보는 것 같습니다.
Pour hot water and extract coffee.
As hot water and coffee meet, the aroma that gives off fills the room like perfume.
Also, Dripper's coffee looks like a sunflower.
■ 커피 추출 완료 [ Coffee extraction complete ]
잠시 후, 약 200ml의 커피가 추출되면, 그만 추출합니다.
더 많이 추출하면 커피의 좋지 않은 성분들이 나오기 때문입니다.
추출이 끝난 드리퍼 안의 커피찌꺼기는 말렸다가 방향제 등으로 사용하여도 좋습니다.
After a while, when about 200ml of coffee is extracted, stop extracting.
This is because if you extract more, the bad ingredients of coffee come out.
Coffee scraps inside the Dripper after extraction can be dried and used as an air freshener.
■ 커피 즐기기 [ Enjoying coffee ]
서버에 담긴 커피를 와인잔에 담긴 와인처럼 스월링하여 공기접촉을 더 활성화 시킵니다.
이렇게 커피의 맛과 향을 더 강화시킵니다.
Swirl the coffee in the server like wine in a wine glass to activate the air contact more.
This enhances the taste and aroma of coffee.
이제 커피를 잔으로 옮겨줍니다.
Now, move the coffee to the cup.
이제 커피를 눈으로 입으로 코로 맛과 향을 즐기면 됩니다.
Now you can enjoy the taste and smell of coffee with your eyes and mouth.
오늘은 이렇게 칼리타 155 웨이브 드리퍼를 이용하여 커피를 추출해 보았습니다.
모든 음식이 그러하듯 커피도 맛있게 마신다면 정말 기분이 좋습니다.
맛 좋은 커피 한잔으로 하루를 기분좋게 시작하는 시간이 되었으면 합니다.
오늘도 블로그 방문해 주셔서 감사합니다.
좋은 하루되세요.
Today, I used Calita 155 Wave Dripper to extract coffee.
Like all foods, I feel really good when I drink coffee deliciously.
I hope it will be a good start of the day with a cup of delicious coffee.
Thank you for visiting my blog again today.
Have a nice day.
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