계란으로 수플렛 오믈렛 요리 [ a souffle omelette with eggs ]
수플레 오믈렛 좋아하시나요?
얼마전 유투브 동영상으로 수플레를 만드는 것을 보고 이번에 따라 만들어 보았습니다.
재료는 계란, 꿀만 있으면 되고, 난이도는 계란 후라이만 할줄 알면 됩니다.
Do you like souffle omelettes?
I saw you making souffle with YouTube video not too long ago, so I made it this time.
All you need is eggs, honey, and the difficulty is fried eggs.
그럼 수플레 만들어 보겠습니다.
먼저 계란을 준비하는데 계란 1개당 1개의 수플레를 만들수 있습니다.
저는 수플레 4개를 만들기 위해 계란 4개를 사용하였고, 노른자와 흰자를 따로 분리합니다.
Let's make souffle.
First, you can make one souffle for each egg.
I used four eggs to make four souffles, and separate the yolk from the white.
먼저 계란 노른자를 고르게 잘 섞어줍니다.
First, mix the egg yolk evenly.
그리고나서 계란 흰자를 머랭으로 만들어 줍니다.
계란 흰자를 거품기를 이용해 한쪽방향으로 계속 저어주면 크림처럼 변합니다.
Then, make the egg whites into meringue.
If you keep stirring the egg whites in one direction using a whisk, they turn into cream.
머랭을 만들때 수동거품기는 힘이 많이 들기 때문에,
핸드블랜더를 사용하면 편합니다.
Because manual bubbles are hard when making meringue,
it is convenient to use handblender.
머랭이 완성되었다면, 머랭 절반을 노른자에 넣어 잘 섞이도록 저어줍니다.
When the meringue is done, add half of the meringue to the yolk to mix well.
이제 굽기만 하면 됩니다.
후라이팬에 버터를 바릅니다. 버터가 없다면 식용유도 가능합니다.
불은 약불로 합니다.
All you have to do now is bake.
Spread butter on the pan. If you don't have butter, you can use cooking oil.
Let's lower the heat.
노른자와 머랭을 섞은 것을 먼저 후라이팬에 붓습니다.
수플레 오믈렛 4개를 만들 것이기에 1/4만 붓습니다.
First, pour the yolk and meringue mixture into the pan.
Pour 1/4 of it into 4 souffle omelettes.
그리고 머랭 1/4을 그 위에 올려놓습니다.
And put 1/4 of the meringue on top of it
뒤집개를 이용해 수플레를 반으로 접습니다.
접다보면 안에 있는 하얀 머랭이 밖으로 빠져나오는데 뒤집개로 잘 넣어줍니다.
잠시후 바닥면이 익었다면 수플레를 뒤집어 반대쪽도 익혀줍니다.
Fold the souffle in half using a spatula.
If you fold it, the white meringue inside comes out and puts it in a spatula.
After a while, when the bottom is cooked, turn the souffle over and cook the other side.
약한 불이라도 금방 익어버리기 때문에 수시로 확인합니다.
전부 익었다면 접시로 수플레 오믈렛을 옮겨줍니다.
Checks frequently because even low heat cooks quickly.
When fully cooked, transfer the souffle omelet to a plate.
이제 수플레 오믈렛 위에 꿀을 지그재그로 토핑합니다.
추가로 파슬리를 토핑해 주면 더 먹음직스러워 집니다.
Now zigzag honey on top of souffle omelet.
Additional toppings of parsley make it more palatable.
수플레 오믈렛 완성!
반으로 갈라보면 안에 하얀 생크림 같은 머랭이 보입니다.
입안에 넣으면 폭신거리는 식감과 부드럽게 녹습니다.
달콤하면서 부드러운 수플레 오믈렛입니다.
The souffle omelette is complete!
If you cut it in half, you'll see a meringue like a white whipped cream inside.
When you put it in your mouth, it melts smoothly with the fluffy texture.
Sweet and soft souffle omelet.
집에서 이렇게 간단하고 쉽게 수플레 오믈렛을 만들수 있습니다.
식사 후, 간단한 디저트로 수플레 오믈렛 어떠세요?
가족들에게 점수를 딸 수 있는 시간 되시길 바랍니다.
You can make souffle omelet at home this simple and easy.
After dinner, how about a souffle omelet for a simple dessert?
I hope you have time to score for your family.
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